Light Entertainment

Het woord  ‘entertainment’ laat al vermoeden dat het hier niet om alleen maar ‘een lamp’ gaat. Het woord ‘verlichting’  is hier beter op zijn plek.  Toegegeven, dat waren een hoop aanhalingstekens maar dat was even nodig, want de lampen van John Hollenberg zijn meer een beleving dan verlichting. De uren van handwerk en onderzoek naar de juiste vorm stralen er letterlijk vanaf.

Light Entertainment heeft zijn eigen, brede stijl in het maken van lampen. Soms ontwerpt John nieuwe modellen, andere keren pimpt of facelift hij oudere lampen die flets geworden zijn. Alles kan, verlengen, verbreden, verkleinen, in ruilen, verhangen, etc. Zo gek als je het kan bedenken!

John maakt inmiddels al 16 jaar lampen. Echter is dit niet het enige wat hij doet… hij vult de rest van zijn tijd namelijk in met werk in de opvang voor daklozen. Een dag in de week werkt hij bij een tafel maker, verder stuct hij en doet klusjes. Ook importeert hij hout uit Nieuw Zeeland om daar tafels van te maken.  Als leuke vrijetijdsbesteding oefent John met zijn twee bands in zijn atelier in Koel310, waar hij veel plezier uit haalt.

“Lampen maken heeft mij op leuke plekken en bij leuke mensen gebracht, dat is ook een best belangrijk aandeel van mijn plezier erin. Een lamp maken en niet zelf ophangen vind ik eigenlijk net zo veel aan. het heeft ook een practisch kant, ik heb welleens meegemaakt dat iemand een best zware lamp aan een gips plafond wilde hangen! Zo voorkom ik ongelukken, door het zelf te doen.” aldus John.

De lampen van Light Entertainment hangen over de hele wereld, maar veruit de meeste in de stad waar John zelf woont; Alkmaar. Vroeger dacht hij aan grootschaligheid, maar in de praktijk vindt John het veel leuker om dicht bij zijn klanten te staan. Het blijft een “cottage industry” waar hij gewoon ook tijd heeft voor een kopje koffie met zijn klant.

John Hollenberg heeft al veel verschillende lampen vervaardigd voor zowel particulier als bedrijf.  Light Entertainment huist ook samen met Vintage No.5 op het Luttik Oudorp 82 in Alkmaar. Een prachtige nieuwe combinatie van Vintage Ladies Clothing met handgemaakte lampen en tafels in de prachtige oude binnenstad van Alkmaar. Daarnaast houdt John Hollenberg atelier in de Koel 310 waar hij zijn lampen maakt, muziek maakt met zijn bands “Run Bowie Run” en “Beatgum”. En alsof dat niet genoeg is organiseert hij jaarlijks het culturele festival “Alkmaars Eigenste”


Voor contact met Light Entertainment kunt u bellen naar 06-18340538

of mailen naar info@lightentertainment.nl