logo koel310

Koel310 is de plek in Alkmaar waar cultuur in de breedste zin van het woord centraal staat!

Creatieve werkruimtes

We bieden drie soorten ruimtes die aansluiten bij verschillende behoeften en doeleinden

Wij zijn Koel310

Het versterken van cultuur in Alkmaar

Bij Koel310 versterken we de positie van cultureel ondernemers door ateliers, oefenruimten en podia te bieden, en exposities te organiseren. Als ontmoetingsplaats bevorderen we interactie tussen producenten en consumenten van cultuur. We dragen bij aan de ontwikkelingsmogelijkheden van de wijk Oudorp door ruimte te bieden aan startende ondernemers en toegankelijke voorzieningen te creëren voor bewoners van Oudorp. Koel310 verbetert de mogelijkheden voor culturele expressie in Alkmaar, vooral voor minder gevestigde vormen zoals moderne beeldende kunst, undergroundcultuur en starters op het podium.

Projecten

Nieuw leven ingeblazen door hergebruik: Ontdek onze diverse projecten

Huurders in de spotlight

Ontmoet onze inspirerende huurders en ontdek hoe zij Koel310 gebruiken om hun creatieve en professionele dromen waar te maken

De oude drukkerij

Van Overdie naar Ouddorp

Koel310 is ontstaan in het historische Schuurman-gebouw aan de Koelmalaan 310, waar het een centrum van creativiteit en gemeenschapszin was. In 2021 moest Koel310 echter wijken voor woningbouw. Gelukkig bood het lot een nieuwe kans. Samen met vier andere dynamische clusters de kans kreeg om zich te vestigen in de voormalige drukkerij van het Noordhollands Dagblad.

 

De Karavaan, Skatepark Straat, Indoor Beach Alkmaar en De Stadsfabriek bundelden hun krachten en transformeerden de oude drukkerij tot een bruisende en veelzijdige locatie. Hier ontstond een plek waar creativiteit, innovatie en gemeenschap samenkomen.

Tekening drukkerij Alkmaar Koel310

Nieuws

Abonneer je op onze nieuwsbrief! En blijf up-to-date!

Scroll naar boven